Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

26/09/2013
XERRADA: DESLLIGA’T DE LES DROGUES

 Dijous 26 de setembre l’Educador Social Jordi Bertrán , ens va oferir una xerrada sobre les drogues, dins el marc del programa Escola de Famílies. 

Imatge de complement

 Ens va explicar que el consum de drogues és una realitat que avui ens cal preveure. Un dels motius d’iniciar-se en el consum de drogues és voler imitar als grans, potenciar el sentiment de pertinença a un grup o el trencament de les normes imposades.

A la Catalunya Central, a partir d’un estudi fet entre joves de 16  a 30 anys, sabem que la substància més consumida és l’èxtasi, l’alcohol, cànnabis i cocaïna.
Ens va exposar les situacions que viuen els joves després del consum: baralles o conductes violentes, més despesa econòmica de la prevista, problemes de relacions amb els amics i famílies.. etc.
A nivell general el cànnabis és una droga consumida i es comença a una edat molt jove, no costa gaire i és fàcil d’obtenir. La més  consumida és l’alcohol, ja sigui per cultura, per la seva legalitat i accessibilitat. 
Ha augmentat el consum de cocaïna en els últims anys, ja que és accessible a tothom, no només per les persones amb un nivell adquisitiu alt.
En Jordi Bertran ens va comentar la importància d’educar en valors i des de casa, utilitzar els recursos que tinguem en el territori sense prejudicis ni pors.
Va acabar la xerrada amb una frase molt maca:
“UN DIA SENSE SOMRIURE, ÉS UN DIA PERDUT”.


En nom de tots, donem les gràcies al Jordi Bertran.