Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

27/10/2012
X NIT LITERARIA I MUSICAL DEL SOL DEL SOLSONÈS.

El dissabte 27 d’octubre es va celebrar al Teatre comarcal de Solsona, la desena edició de la nit literària i musical del Sol del Solsonès.

Imatge de complement

El principal objectiu d’aquest acte lúdic és la implicació dels usuaris del Sol del Solsonès en l’organització i participació d’una festa oberta al públic en general on ells són els principals protagonistes. A mes es pretén difondre la tasca del Sol del Solsonès i sensibilitzar una vegada més a la població de la existència de les malalties mentals i les drogoaddiccions. Aquest any era especial perquè complíem deu anys gaudint d’aquesta festa, que ja ha esdevingut com un gran acte cultural de la ciutat. A més la implicació d’enguany per part dels artistes va fer que la vetllada tingues un alt nivell.
Aquest any, vam gaudir de 16 actuacions, que van ser presentades pels nostres incondicionals presentadors, Núria Bonet i Ramon Segues. En primer lloc, el president del Sol del Solsonès, Enric Serra, va donar la benvinguda a l’acte i va agrair la presencia del públic i de les autoritats. Seguidament el president de FECAFAMM, Xavier Trabado va inaugurar l’acte destacant la tasca que realitza el Sol del Solsonès. Els presentadors van donar pas a les actuacions, en primer lloc l’Orfeó Nova Solsona va obrir la tanda d’actuacions amb la interpretació de dos cançons magistrals. Els alumnes de l’ Àtic, Raquel Pleixats i Pere Segués ens van oferir “Complicated” i Sergi Pujantell i Pere Segués, “Tears in heaven”. Seguidament els acordionistes Joan Muntada i Josep Maria Tristany ens van interpretar “El cànon de Pachabel” i conjuntament amb Lluïsa Melet ens van oferir “Els contes de Hoffman”. En el torn de lectures, el Jaume Subirà ens va emocionar amb un escrit on relatava els inicis del Sol del Solsonès i la seva experiència col·laborant amb l’entitat des de diferents vessants. A continuació, una magistral Anna Díaz, de l’escola municipal de Música, ens va interpretar “The power of love” de J. Rush i “Hero” de M. Carey. Per segon any consecutiu el grup format per usuaris del Sol ens van delectar amb tres cançons: “Serra del Verd - Cardener - Busa i Bastets”,“La Libertad” i “Boig per tu”. El Macià Pedrosa ens va fer esclatar de riure amb la lectura que ens va oferir. Seguidament les professores de l’escola municipal de musica, Anna Roure i Marta Andreu ens van interpretar “Caro mio ben”de G.Giordanni i “Se tu m’ami” de G.B. Pergolesi. Les joves Núria Cardona i Anna Segués ens van fer emocionar amb “Imagine” i “No One”. Era el torn d’uns intèrprets incondicionals a les nits literàries, Elisa Buil i Josep Cornella que ens van oferir “Cry me a River” i “Just the
way you are”. Seguidament es va donar pas als grups de música Accés Denegat i Morning Sundays que ens van oferir dos cançons cadascun. Va arribar el torn de la dansa, amb les alumnes de l’Escola de Dansa de Solsona, que ens van oferir dos balls, “Cumparsita” de Feat Q-Tip i “La meva petita terra” de Manel Camps. Per acabar, el
Teatre Lacetània amb actors i actrius de “Despertar de primavera” ens van delectar amb
“Toca’m” i “Totalment cardat”.
Per finalitzar l’acte, es va fer una entrega de medalles commemoratives dels deu anys a tots els participants, elaborats al taller d’artesania ceràmica que es fa al Sol del Solsonès. Els parlaments van anar a càrrec del diputat provincial de CiU, Marc Escarré, en representació de la Diputació de Lleida, el president del Consell Comarcal, Joan Solà, el director dels serveis territorials de Benestar Social i família a Lleida, Joan Ramon Saura i finalment va cloure l’acte, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez. Tots van coincidir en destacar la bona feina que fa el Sol del Solsonès i el compromís que per la seva banda aporten per poder continuar treballant.
Agrair des d’aquí la participació de les autoritats, artistes, presentadors, tècnics del teatre, als assistents i a tots els col·laboradors, ja que sense ells no s’hagués arribat a la dècada de les nits literàries i musicals del Sol del Solsonès.
Jo com a president, destaco la generositat de Solsona i el Solsonès, acompanyada de la gran sensibilitat de tota la bona gent que col·labora. Amb fe i esperança i compartint la responsabilitat entre tots, fins l’any que bé.