Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

19/03/2009
Presentació del llibre PLEAS (Pla Estratègic Antidroga del Solsonès)

El passat dijous dia 19 de març es va fer la presentació del llibre PLEAS (Pla Estratègic Antidroga del Solsonès), fruit d’un treball de més d’un any de recerca de solucions.

Imatge de complement

A l’acte hi van assistir el president de l’Associació Sol del Solsonès ( que ha impulsat el projecte), Enric Serra, l’autor de l’obra, l’Antoni Fernández, l’alcalde solsoní, Xavier Jounou, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, i el director de zones de la Fundació Caixa Sabadell, Francesc García. Entre els assistents, que van omplir la sala, també hi havia representants de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

Aquest projecte va obtenir el suport de l’Obra Social Caixa Sabadell i la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, a través dels 34s Premis Caixa Sabadell, atorgats el dia 29 d’Octubre de 2007. Sense aquesta generositat de Caixa Sabadell no hauria estat possible de portar a terme aquesta primera fase del PLEAS i la culminació amb el llibre presentat. I és fruit de la col•laboració amb tot el seu interès de les persones que hi han participat.

La comissió del PLEAS estava formada per Enric Serra Mayà, Juli Pérez, Maria Díaz, Dr. Antoni Fernández. Els redactors varen ser la Neus Sampons, Maria Díaz, Montserrat Martínez, Montserrat Simon i Antoni Fernández. Fotògraf, Lluís Closa, maquetació i impressió, Apunts Gràfics.

Extraordinari treball de la ponència de Marta Santaeulària (advocada), Jordi Satorra (Delegat de Joventut de la Generalitat de Lleida), la senadora a Madrid Rosa Núria Aleixandre de la Comissió Nacional Antidrogues, la Teresa Pampalona, el Joan Pallarès, antropòleg de la Universitat de Lleida, el Pere Gassó, cap de comunicació d’Althaia, la ponència de cuidadors i cuidadores i la ponència d’elaboració del DAFO:
Albert Brau, AMPA de l’IES de l’Escola Arrels
Lluïsa Camps, Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès
Claustre Casserres, Metgessa de família a Solsona
Carme Castells, AMPA de l’IES Francesc Ribalta
Carme Colillas, Serveis Socials de l’Ajuntament de Solsona
Maria Díaz, Sol del Solsonès
Antoni Fernández, coordinador del PLEAS
Meravelles González, Associació de Dones del Solsonès
Representació de la Guàrdia Civil
Núria Jou Cercós,Serveis Socials de l’Ajuntament de Cardona
Montse Martínez, Sol del Solsonès
Miquel Montaner, Creu Roja de Solsona
Representació dels Mossos d’Esquadra
Alba Pascual, Tècnica de Joventut del Consell Comarcal del Bages
Montse Simón, Sol del Solsonès
Marià Vendrell, caporal de la Policia Local.

Enguany començarem el desplegament d’informació i de sensibilització amb una taula rodona i per les escoles. Demano que totes les persones i més que han col•laborat continuïn col•laborant per una millor salut i per una societat amb una més bona convivència. Val la pena de seguir amb el projecte Antidroga del Solsonès, perquè les drogues en definitiva maten i destrossen famílies.