Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

31/07/2008
Xerrada de l’Escola de Famílies sobre el joc patològic

 El dijous 31 de juliol va tenir lloc a la seu del Sol del Solsonès la xerrada de l’Escola de Famílies sobre el trastorn de joc patològic impartida per la psicòloga de l’associació Montserrat Martínez.

Imatge de complement

 Els continguts que es van tractar van ser: què entenem per joc patològic, antecedents històrics del trastorn, epidemiologia, perfil, fases en què es desenvolupa la conducta patològica, factors que intervenen, etc…

Es defineix el joc patològic com un deteriorament del control de la conducta de joc, que es manifesta per un conjunt de símptomes cognitius, conductuals i fisiològics. El subjecte seguirà jugant, tot i que la seva conducta distorsiona o lesiona objectius personals, familiars o professionals. Els criteris diagnòstics serien:

1) Progressió.
2) Preocupació.
3) Intolerància a les pèrdues.
4) Indiferència a les conseqüències.

Tot i que el tema va ser molt interessant l’assistència de públic va ser fluixa. És per aquest motiu que recordem quines seran les properes xerrades d’Escola de famílies:

* 25 de setembre a les 19 hores: Com millorar l’autoestima a càrrec de M. Martínez
* 30 d’octubre a les 19 hores: Aproximació als trastorns del son a càrrec de M. Martínez
* 27 de novembre a les 20.00 hores: Patologies duals: trastorns mentals i toxicomanies a càrrec de la psiquiatra Dra. Eloïsa Roman. 
* 18 de desembre a les 20.00 hores: Trastorns de personalitat: actualitzacions a càrrec de la psiquiatra Dra. Eloïsa Roman.