Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

12/10/2013
DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

 Dissabte 12 d’octubre els usuaris del club social del Sol del Solsonès van assistir a la celebració del dia Mundial de la Salut Mental, sota el lema “ Alternatives davant la crisi, el valor dels nostres drets”, que enguany es va celebrar a Vilanova i la Geltrú. 

Imatge de complement

  Desprès d’arribar al Parc Ribes Roges van començar les diferents activitats programades, com  una pujada voluntària al tren d’Afevi, l’actuació dels castellers Falcons de Vilanova i la Batukada Taboo.  Posteriorment es va fer  la lectura del manifest a càrrec de l’actor Sergi López, amb l’objectiu de reclamar la millora en l’atenció a la salut mental. Seguidament vam assistir a l’acte institucional i parlaments. Aquest va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, del conseller de Salut, Boi Ruiz, del president de la Generalitat, Artur Mas  i d’altres autoritats.  Abans de dinar l’actriu Àngels Gonyalons va interpretar  la cançó “ I què si”, amb cor i coreografia de l’escola Memory. Desprès d’un bon àpat van actuar la coral “ Amb una sola veu” i  les Cubelles LineDancers. 
Durant tota la jornada els participants tenien la llibertat d’omplir una butxaca, en la qual, els assistents demanaven els seus drets com a persones amb problemes de salut mental.
Així doncs, els usuaris del Sol del Solsonès van gaudir d’un dia replet d’activitats molt diverses i van poder manifestar la necessitat de millora de la seva qualitat de vida, per garantir-los una atenció integral i continuada, així com la inserció social i laboral i el respecte pels seus drets.