Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

05/08/2009
EL SOL DEL SOLSONES ALS MATINS DE TV3

El dia 5 d’agost Enric Serra, president del Sol del Solsonès, va participar a la tertúlia del programa “Els matins d’estiu” de TV3, presentat per Jordi Eroles i Ariadna Oltra, el qual es va emetre en directe de les 11:00h a les 11:40h i es va parlar sobre el consum del cannabis.

Imatge de complement

Els participants de la tertúlia varen ser Andrés Ozaita, investigador i professor de Farmacologia UPF, Rafael Borràs, de la Comissió de Drogodependències del Col.legi de Farmacèutics, Marta Torrents, cap del Servei de Toxicologia de l’Hospital del Mar, Montserrat Domènech, presidenta del Grup Àgata, Enric Serra i José Afuera, secretari de la Federació Associacions Cannàbiques.
Va ser un debat molt interessant entre tots els tertulians. En primer lloc es va presentar un estudi recent de la Universitat Pompeu Fabra, defensat per Andrés Ozaita sobre els efectes nocius del cànnabis en la pèrdua de memòria.
L’Enric Serra va desenvolupar el tema de les addiccions, el cànnabis, haixix, l’alcohol i el tabac. Malauradament aquestes addiccions avui dia les tenen els joves d’entre 12 i 18 anys, i seguint aquest camí desafortunadament acaben consumint drogues més dures. També va recalcar la gran mortalitat de persones consumidores de tabac i d’alcohol a les carreteres.
També va manifestar que els col.legis i escoles de Solsona i el Solsonès estan desenvolupant programes de prevenció. Des de les escoles és important educar especialment els joves de fins a 18 anys per tal que evitin el consum de drogues, incidint que l’associació Sol del Solsonès està en fase de començar el 2on Pla Estratègic Antidroga del Solsonès amb una Taula Rodona que es celebrarà el dia 7 d’Octubre a les 18:00h a la sala d’actes de l’Ajuntament de Solsona i a càrrec del doctor de psiquiatria Pere Bonet. També hi haurà un testimoni directe d’aquesta problemàtica.
Esperem que en el segon Pla Estratègic Antidroga del Solsonès hi hagi molta participació.És molt important que els mitjans de comunicació es sensibilitzin respecte el tema de les addiccions.
Junts podem fer moltes coses per una millor salut i convivència. Pensem i reflexionem , que entre tots podem fer molt.
Volem donar les gràcies a TV3 amb molt afecte per haver comptat amb el Sol del Solsonès.