Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

23/10/2010
VIII NIT LITERARIA I MUSICAL SOLIDARIA DEL SOL DEL SOLSONÈS

El passat dissabte 23 d’octubre es va celebrar al Teatre comarcal de Solsona, la vuitena edició de la nit literària i musical del Sol del Solsonès. 

NIT LITERARIA Veure galeria

 El principal objectiu d’aquest acte lúdic és l’implicació dels usuaris del Sol del Solsonès en l’organització i participació d’una festa oberta al públic en general on ells són els principals protagonistes. A mes es pretén difondre la tasca del Sol del Solsonès i sensibilitzar una vegada més a la població pròxima de la existència de les malalties mentals i les drogoaddiccions.
Aquest any, una dotzena de grups, van fer omplir quasi bé el teatre demostrant així la solidaritat i la conscienciació del poble solsoní. En primer lloc el president del Sol del Solsonès, Enric Serra, va donar la benvinguda a l’acte i va agrair l’esperit de fe i esperança i la responsabilitat compartida entre tots, i el gerent de FECAFAMM, Carles Coarasa va inaugurar-lo. Els presentadors de l’acte, Núria Bonet i Ramon Segués van donar pas a les actuacions, en primer lloc la incondicional Leonor Manau acompanyada del Josep Maria Tristany va interpretar “Que bella es la vida” i “Que tinguem sort”. Seguidament i com a novetat d’enguany, el ballet clàssic de l’escola municipal de música ens va deleitar amb “Les sylphides”. El trio de flautes de l’escola municipal de música ens va fer gaudir amb les peces “el retorn de les orenetes” i “Rac time in Rio”. L’Alba Marbà va interpretar dues cançons amb la seva veu espectacular. El nou grup Inuit ens va oferir “ Rebel Rebel” i “Hey hey my my”. El piano de la Tate Gualdo va tornar a sonar amb “Preludi scriabin” i “Poesia secreta”. La Maria Jose i Rosi Ferrer, ens van emocionar amb la lectura de dues poesies. El grup Roses for rebels ens va fer vibrar amb “Paradise City” i “Jimmy Dog”. L’escola municipal de Musica de Solsona, amb el seu grup de dansa urbana ens van oferir “Mims”. “Tea for two” i “Since I fell for you” van ser els temes escollits aquest any per Elisa Buil i Josep Cornellà. L’Albert Bajona de l’àtic taller musical ens va fer gaudir amb el so del seu acordió. Finalment la coral Estel, sota la direcció de mossèn Joan Clos ens varen interpretar “Els cors de Nabucco i Llop de Mar”, acompanyats per l’acordionista Josep Mª Tristany. Desprès de les actuacions, el delegat territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra va fer un parlament dirigit a la joventut i la importància que els pares i mares tenen en l’educació de valors dels fills i filles. L’alcalde de Solsona, David Rodriguez i el president del Consell Comarcal Maria Chaure, van recalcar a les seves intervencions la importància d’aquest tipus d’actes per a la sensibilització de la població. Per acabar la nit es va entregar als participants, per part de les diferents autoritats un obsequi de ceràmica realitzat des del Sol del Solsonès. Agrair des d’aquí la participació de les autoritats, artistes, presentadors, tècnics del teatre, als assistents i a tots els col·laboradors, ja que sense ells aquesta nit màgica no seria possible.


Amb fe i esperança, fins l’any que bé.