Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

29/06/2015
TALLERS AL CES SANT LLORENÇ DE MORUNYS

El passat dia 28 de maig, des del PLEAS (pla d’atenció a les drogues i promoció de la salut), vam anar al CES Sant Llorenç de Morunys per treballar aspectes relacionats amb la prevenció de les drogues.

Imatge de complement

El taller portava per títol “La influència de l’entorn i l’assertivitat”.

Respecte la influència de l’entorn, vam reflexionar sobre com les persones del nostre voltant fan de model per a nosaltres, i de vegades podem agafar aspectes negatius o aspectes positius. També vam debatre sobre quins són els motius pels quals de vegades comencem a fumar, i vam detectar que, en moltes ocasions, actuem tenint en compte el que el grup espera de nosaltres, enlloc de fer realment el què ens agradaria fer. També vam introduir el concepte de resiliència, és a dir, quan decidim no imitar el nostre entorn perquè preferim seguir un altre tipus de model.

Pel què fa a l’assertivitat, vam fer un role-playing per introduir i reflexionar sobre els tipus de resposta que podem utilitzar (resposta passiva, resposta agressiva i resposta assertiva).  

El grup va ser molt participatiu i molt dinàmic. La conclusió final a tot plegat va ser que abans de prendre un tipus de decisió, val la pena aturar-se a pensar si la proposta que ens fan la volem dur a terme per a nosaltres mateixos o per la pressió del grup.