Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

27/07/2010
XERRADA AL SOL SOBRE LA SALUT I QUALITAT DE VIDA A LA VELLESA

El passat dijous 29 de juliol es va realitzar al Sol una xerrada dins el programa “Escola de famílies” sobre la qualitat de vida en la vellesa, a càrrec de l’infermer Albert Zapata.

XERRADA SALUT I QUALITAT

El Sr. Zapata va donar alguns consells bàsics per tal de mantenir la salut i millorar la nostra qualitat de vida, entre ells ens va parlar del pes ideal, com es mesura i com és d’important intentar aproximar-se donades les repercussions en problemes de salut que ens pot ocasionar el sobrepes. Va exposar quins són els aliments que hem de menjar i en quines proporcions els hem de prendre per tal de portar una dieta equilibrada i sobretot el més important que és hidratar bé el cos bevent uns 2 litres d’aigua diaris.

També va explicar-nos com n’és de beneficiós fer una mica d’exercici regular i amb moderació i fer-ne d’altre de més esforç físic. El podem fer pujant escales enlloc d’agafar l’ascensor o caminar més i no agafar tant el cotxe, també seria convenient poder practicar algun esport.
Les conclusions que en vam treure són: estar en l’etapa de la vellesa no vol dir estar malalt, es pot estar malalt i tenir una bona qualitat de vida i hem de tenir una actitud positiva, és a dir, “ fa més qui vol que qui pot “.

Agraïm la col.laboració del Sr. Albert Zapata i de tot el públic assistent.