Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

03/07/2014
EXCURSIÓ A GUIXERS

El Sol del Solsonès, va anar a conèixer el municipi de Guixers

Imatge de complement

El dia 3 de juliol, convidats per l’ajuntament de Guixers, la gran família del Sol del Solsonès vam anar a conèixer el municipi de Guixers.
Degut al temps que estava fent vàrem fer parada a Sant Llorenç de Morunys on vam visitar l’església de Sant Llorenç en la qual es troba el meravellós conjunt escultòric de l’altar dels Colls i el nou museu de la Vall de Lord, un espai expositiu que dona un ric testimoni de la història de la Vall.

Posteriorment vam visitar el Local social de l’ Arcada acompanyats del senyor Ramon Sala, que ens va explicar com va anar la construcció d’aquestes instal·lacions tan completes i en les quals es fan multitud d’activitats engrescadores pels jubilats.
Cap el migdia vam anar a visitar l’ajuntament de Guixers, on l’alcalde el Senyor Marià Chaure ens va rebre i ens va ensenyar les dependències de l’Ajuntament i ens va explicar la història del municipi de Guixers, ja que ell durant molts anys a treballat de valent per recuperar i rehabilitar monuments històrics del municipi, com per exemple la capella de Guixers, i entre ells l’Esglèsia de Sant Esteve de Sisquer (val la pena visitar).

L’ajuntament de Guixers ens van oferir un exquisit dinar a la sala polivalent, en el qual vam gaudir acompanyats sempre del senyor alcalde i del mossèn Antoni Bonet. El Sr. Enric, president de l’associació, els va donar un petit obsequi com a record i agraïment per la gran generositat que sempre ha demostrat l’Ajuntament de Guixers.

Després del dinar el grup musical del Sol, “El sol canta” va oferir tres cançons en honor de les autoritats i d’agraïment per la invitació.
Tot seguit, acompanyats pel Mossèn Bonet i alcalde, vam anar a visitar una de les set parròquies de la Vall de Lord, Sant Esteve de Sisquer, on es va fer l’explicació de les 12 figures religioses i les imatges de la vida de Jesús.

Aprofitem aquest missatge per donar les gràcies i felicitar l’Ajuntament pel treball que han demostrat al recuperar i conservar aquests monuments d’estil romànic com és Sant Esteve de Sisquer, que val la pena i recomanem que es visiti, per la bona restauració; i també per les vistes del municipi, que són extraordinàries i sobretot que enforteix la vida de la gent que els visiten.

Va ser una gran diada, que repeteixo, vam gaudir de les magnífiques vistes i d’aquest magnífic ajuntament que demostren una bona tasca de solidaritat a la gent que ho necessiten, que són els més dèbils i els més vulnerables d’aquesta societat.

Compartim tots aquesta responsabilitat, que junts i amb sensibilitat i concòrdia podem fer moltes coses.

Una vegada més, moltes gràcies per la vostra meravellosa generositat, que ens ajuda a tirar endavant aquests projectes per una millor societat. Així mateix seguint els bons camins de Jesús.


AJUDA’NS A AJUDAR.
Ben cordialment.