Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

10/05/2008
Segona taula rodona del PLEAS

El divendres dia 9 de Maig es va celebrar la segona taula rodona del Pla Estratègic Antidroga del Solsonès (PLEAS) a la sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, amb l’assistència d’experts com Joan Pallarès, antropòleg de la Universitat de Lleida, de Pere Gassó, responsable de comunicació d’Althaia, i Teresa Pampalona, treballadora social del CAP de Cardona i membre de la Junta de la Creu Roja de Solsona.

Imatge de complement

La ponència de Teresa Pampalona es va basar en un treball de resultats d’una esquesta estudi que va dirigir als joves de Solsona i el Solsonès d’entre 13 i 18 anys. Penso que aquesta ponència té una enorme significació pels resultats obtinguts destacant l’inici del consum en festes familiars i en grups d’amics, essent els primers inicis d’onze a dotze anys.

Pere Gassó, especialitzat en mitjans de comunicació, els quals són un reflex de la societat, va reconèixer el problema i va proposar el fet de reforçar la inserció laboral amb la implicació empresarial tot alertant de la percepció de l’alcoholisme, que és una addicció primària la qual comencen a consumir els joves en edats juvenils.

El professor Joan Pallarès, manifestant els canvis molt significatius durant els darrers anys allargant la condició juvenil, i els canvis de les percepcions socials, pensa que ha disminuït l’heroïna i, deduint els consumidors de drogues especialment de més consum els caps de setmana amb objectius recreatius i socials, diu que dins d’aquesta societat canviant molts usos són permesos.

Els tres ponents des d’aquí els felicitem pels seus acurats informes que reflecteixen totalment la marxa de la societat i per la seva gran aportació al PLEAS.

Agraïm a tots els que han col•laborat i assistit, fonamentalment al Consell Comarcal del Solsonès, demostrant una vegada més que és una forma fonamental de portar a terme una millor societat. Agraïm també la presència dels serveis de seguretat i la seva col•laboració a Obra Social Caixa Sabadell i al doctor Toni Fernández, coordinador del PLEAS.