Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

17/08/2007
Candi Guilanyà Canes

Fill del carceller de presons de Solsona, neix en aquesta vila el 29 de juny de l’any 1951, a la sala on hi trobem actualment el despatx de l’alcaldia.

Imatge de complement

Home d’inquietuds latents i d’un estret sentiment vers la natura, viu bona part de la seva vida a les diferents viles i municipis del Pirineu Català com la Vall de Boí, la Vall d’Horts, el Pallars Jussà i el Sobir o el Parc d’aigüestortes, entre moltes d’altres. L’experiència i la vitalitat acumulades al llarg d’aquesta trajectòria el fan posseidor d’un coneixament i una sabiduría úniques convertint-se en un dels pocs testimonis de les tradicions, la vida i la qüotidianitat del nostre entorn rural d’aquella època.
D’ofici tant polifacètic com la seva personalitat, esdevé un gran soldador, així com Torner, Oficial de primera de la Construcció, i empresari del sector.
La mort de la seva mare el porta de volta a Solsona, la seva ciutat natal, on s’estableix els darrers anys,, amb la seva lluita aferrissada contra una greu malaltia.


Trajectòria artìstica:

Fidel usuari i gran amic de l’Associació El Sol del Solsonés, una tarda del passat mes d’abril, s’uneix al Taller de Pintura del Centre Social, on es proposa pintar un quadre per a un Concurs de Belles Arts. D’aquí neix el descobriment d’una vocació que el portarà a pintar quadres de variades temàtiques amb un estil propi i definit, a través d’un aprenentatge majoritàriament autodidàcta.

L’exposició dels treballs realitzats pel Candi Guilanyà està oberta per a tothom. Val la pena de visitar-la a la seu del club social del Sol del Solsonès (matins de 10.00h a 14.00h i tardes de 15.00h a 19.00h.).