Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

07/11/2008
07.11.08 Jornades “Ciutadania, drets i salut mental: protecció jurídica i atenció integral”

 L’equip tècnic del Sol del Solsonès va participar a les jornades sobre “Ciutadania, drets i salut mental: protecció jurídica i atenció integral “ celebrades el dia 7 de novembre a Barcelona en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental.

 L’acte inaugural el va fer l’Honorable Consellera de Salut, Dra. Marina Geli, i el President de la FECAFAMM, Sr. Xavier Trabado.


Les diferents taules rodones van tractar temes relacionats amb reflexions ètiques com “La persona amb malaltia mental i la família.Protecció jurídica, atenció socio-sanitària. “, “La malaltia mental en el sistema penal”, “Programes d’intervenció en l’àmbit penitenciari. Experiències innovadores” i diferents aportacions de persones residents a l’Hospital Psiquiàtric Penitenciari de Brians.

La cloenda la va realitzar l’Honorable Consellera de Justícia, Sra. Montserrat Tura. 

Les diferents disciplines varen aportar la seva visió de la temàtica fent que la jornada fos una trobada de reflexions molt important i interessant.

El missatge va ser clar i contundent: hem de seguir treballant per la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental que estant complint pena als centres penitenciaris del país. Cal donar una atenció integral per tal reduir la doble estigmatització, la de ser una persona amb malaltia mental i a més ser una persona que compleix la pena en un centre penitenciari.

Equip tècnic del Sol del Solsonès