Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

29/03/2007
Primera XERRADA al SOL DEL SOLSONÈS del cicle de xerrades de formació en l’àmbit de salut mental.

 El passat dijous dia 29 de març, la psiquiatra adjunta d’Althaia, Dra. Eloïsa Roman, va realitzar a la seu social de l’associació, la xerrada següent: Aproximació al trastorn psicòtic, diagnòstic i tractament,.

Imatge de complement

 La ponència, va consistir en fer una definició de la esquizofrènia, característiques, compliment medicació, pronòstic, recaigudes, abordatge multidisciplinari, tractament, factors de risc ...; volem fer incidència en que es va fer en un llenguatge planer i entenedor per tots els assistents, i destacar l’assistència a la xerrada que agradablement ens va sorprendre per ésser molt nombrosa. Així doncs, gratificar a la ponent i a tots els assistents a l’acte, i dir-vos que continuarem amb el cicle de xerrades que ha començat amb molt bon peu atès que aquesta primera ha estat molt dinàmica i participativa .

Recordem que el projecte consisteix en de realitzar unes sessions de formació i informació als familiars i a la població en general, respecte la malaltia mental i la cura i l’atenció a la persona amb malaltia mental, a través del desenvolupament, entre d’altres, dels següents temes:


29 Març: aproximació als trastorns psicòtics: diagnòstic i tractament.
26 d’abril: Aproximació als trastorns afectius (depressius i bipolars): diagnòstic i tractament. 
31 maig: Les drogues d'abús avui: "hi ha una altra vida després de les drogues" Aproximació al món de les toxicomanies i els danys per a la salut.
28 juny: Els trastorns d’ansietat, la fòbia social i l’agorafobia.
26 juliol: Els trastorns de la conducta alimentaria, bàsicament anorexia i bulimia
27 setembre: Com treballar pors i angoixes dels malalts fi familiars. Cuidem els cuidadors.
25 octubre: Beneficis de l’exercici físic.
29 novembre: Com portar una alimentació correcta.
20 desembre: Prevenció de la salut, patologies més comuns.

 

Aquest cicle de conferències, es realitzaran amb la periodicitat mensual, i l’objectiu d’aquestes conferències és la formació i informació a familiars i afectats, així com la difusió, entre la població en general; aquesta activitat formativa, pretén oferir una orientació i assessorament a la família, entorn del malalt o simplement persona interessada en el camp de la salut i social.