Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

24/03/2015
ENS VISITEN ELS ALUMNES DE TERCER D’ESO DE L’ESCOLA ARRELS

En l'assignatura d’educació per a la ciutadania, els alumnes de 3er d’ESO de l’Escola Arrels II han proposat interessar-se per l'Associació Sol del Solsonès.

Imatge de complement

Per això, el 24 de març, la coordinadora del club, Paloma Hernández i la coordinadora del Pleas, Raquel Vila,  van anar a l’escola a explicar què és l'Associació: van fer referència als seus inicis, com i per què es va formar, com ens organitzem dins de l'associació, els serveis que oferim i a qui van destinats, com ens subvencionem, etc. També els hem ensenyat fotos sobre els tallers, xerrades i sortides que fem.

Hem resolt dubtes sobre què és un trastorn mental, hem explicat els efectes que poden tenir les drogues sobre la nostra salut mental i hem fet referència també a l'estigma social.

Els alumnes van mostrar molt interès i van estar molt receptius. Al dia següent, els alumnes ens van fer una visita al centre, acompanyats del professor Jaume Subirà, on van poder compartir l’estona amb els nostres usuaris jugant a cartes, fent ceràmica, jugant al billar i jugant tots plegats a “Pasapalabra”. Finalment el grup “el Sol Canta” va oferir-los un mini concert. A partir d'aquí, els alumnes faran una proposta per fer alguna activitat conjuntament.

Després d’aquesta experiència, com d’altres hem tingut, el Sol del Solsonès està obert sempre per ajudar als demés que són els dèbils i felicitem a la direcció del col·legi per portar aquesta iniciativa endavant.

Estem a la Setmana Santa. Sens dubte és una setmana molt fructífera per reflexionar i pensar que és molt important prestar atenció al camí de Jesús, tal com diu de caminar amb responsabilitat junts, pensant en els bons camins i fent un bé importantíssim a la societat, especialment a la joventut.

Destruir no costa res però construir costa molt. I aquest jovent d’avui dia està molt ben encaminat i d’ells podem esperar grans moments per marcar la vida quotidiana.

Una part de la responsabilitat, sens dubte, ve dels pares, mares i responsables dels col·legis. D’una altra banda s’ha d’afegir la cosa espiritual que, en tot moment, es mereix una reflexió de la manera de veure i compartir molts actes espirituals i valors tradicionals que avui dia s’han perdut a  les famílies.

Gràcies a tots per fer-nos compartir tan bona estona i esperem moltes més iniciatives tan importants.