Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

08/10/2011
DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

                        Gran festa, gran sensibilització.

La jornada festiva del dia mundial de la salut mental a Solsona va ser de concòrdia, de reivindicació, de pau i d'esperança.

FESTA SALUT MENTAL Veure galeria

No hi van haver retrets, sinó la necessitat d'atendre a pacients i familiars de la salut mental i addiccions, invertint, per tal d'aconseguir tenir una societat més justa i equilibrada, més plena d'amor i de justícia.
El Sol del Solsonès i la Fecafamm van tenir una organització perfecta, amb quasi 200 voluntaris i amb molts representants d'entitats grans com els Trabucaires de Solsona, els Castellers de Solsona, la Colla Castellera de Solsona, l'orquestra Patinfanjàs, voluntaris de l'Escola Arrels, voluntaris del dinar, Gremi d'Hostaleria del Solsonès, etc. Tot va estar preparat al detall per aconseguir el gran objectiu de la salut mental i les addiccions: que tothom se senti atès i integrat en la societat en què viu.
Solsona és un indret tranquil. Les autoritats i els familiars i usuaris de les diverses entitats de salut mental van copsar la força de l'harmonia. Potser per això, tothom va lloar i agrair la feina de l'altre, potser per això, tothom va comprometre's a lluitar en favor de la salut mental, a invertir-hi.
Els parlaments van ser tots emotius. L'Enric Serra, president del Sol del Solsonès i el Xavier Trabado, president de la Fecafamm, van ser uns amfitrions extraordinaris en una jornada extraordinària, en què no hi va faltar de res, sobretot allò més important: l'amor.
El matí va transcórrer ràpid. Els trabucaires van rebre els autocars que s'anaven acostant. El casc antic va ser una festa i la catedral es va omplir, Mossèn Clos va ser l’amfitrió i va informar de la historia de la Catedral de Solsona.  I la plaça del camp es va omplir per escoltar el manifest llegit pel presentador de TV3 Xavier Coral i els discursos dels honorables consellers de Salut (Sr. Boi Ruiz) i de Benestar i Família (Josep Lluís Cleries) així com dels il·lustríssims Sr. Alcalde (David Rodríguez) i Sr. President del Consell Comarcal del Solsonès (Joan Solà) a més dels del president del Sol del Solsonès (Enric Serra) i de la Fecafamm (Xavier Trabado).
Els castells de la Colla Castellera i els gegants del Carnaval amb la música de la Patinfanjàs van cloure un matí esplèndid en què el temps va acompanyar.
El dinar a la sala polivalent, no va ser menys. Magnífic arròs i vedella amb bolets, amb pastís inclòs, elaborat pel Gremi d’Hosteleria del Solsonès. Entrega de premis del cartell de la jornada. Màgia sensacional d'un mag amb molt de futur, el mag Pere, que ens va treure somriures i ens va fer quedar bocabadats.
Seguidament el trio Stressband va demostrar la capacitat d'acabar una festa amb alegria i ball. Ho va fer tothom certament molt bé. I, per tant, la festa es va acabar amb un repte: seguir treballant i millorar la vida dels malalts mentals i dels seus familiars. És una tasca de tots.

Josep Àngel Colomés, cap de premsa de la diada