Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

25/09/2007
INTEGRACIÓ DEL MALALT MENTAL A LA SOCIETAT

Un dels signes més rellevants d’aquest segle és, sens dubte, la presa general de consciència, per part de la majoria de la societat d’arreu, i la interiorització sobre els diferents problemes socials que ens aborden.

Actualment la societat s’ha sensibilitzat davant de diferents problemàtiques, com per exemple el maltractament físic i psicològic, la pobresa al tercer món... Però encara queda molt per fer en front de les malalties mentals. La desconeixença sobre aquest terreny en la nostra societat, fa que el malalt mental tingui obstacles per poder accedir a una integració normalitzada en la societat.

Per dur a terme aquesta integració és molt rellevant el paper de la família i de tots els organismes que treballen en aquest terreny. S’ha d’aconseguir que siguin la connexió perquè el malalt mental pugui interaccionar amb la societat, però no cal oblidar que la connexió ha de ser recíproca.

El trencament i superació de les barreres socials que es troba el malalt mental, ajudarien a què el malalt aconseguís una identitat i personalitat pròpia, per dur a terme una vida en societat compartida, dialogada i digna.

És necessari que tothom deixi de banda els prejudicis i així començar a actuar perquè es pugui aconseguir una plena integració de les persones amb malaltia mental, i fer que els anhels de tots puguin acabar en una realitat veritablement social.