Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

24/12/2008
Alcoholisme (2a part)

Prevenció de l’alcoholisme:

Fins que les causes primàries de l’alcoholisme siguin descobertes, el problema no pot ser previngut. De totes formes, els programes educatius sobre l’alcohol dirigits als nens i adolescents i als seus familiars poden ser de gran utilitat. Els hàbits socials correctes són fonamentals per la prevenció del seu abús. 

 Símptomes:


• Tolerància dels efectes de l’alcohol, necessitat diària o freqüent de l’alcohol per a la seva funció diària, pèrdua de control amb incapacitat d’interrompre o reduir el consum d’alcohol, beure en solitari, donar excuses per beure, episodis de pèrdua de memòria associats al consum d’alcohol, episodis de violència associats al consum de l’alcohol, deteriorament en les relacions socials i familiars i en la responsabilitat laboral, absentisme laboral, inexplicable mal humor, conducta que tendeix a amagar l’alcoholisme, hostilitat al parlar del beure, negar-se a l’aparença física, nàusees, vòmits, dolor abdominal, rampes, entrebancs i tremolors, envermelliment i capil·lars de la cara dilatats (especialment al nas), confusió, tremolors i sacsejades incontrolades del cos, confusió, cansament i agitació, insomni, pèrdua de la gana i intolerància a qualsevol classe de menjar, confusió, al•lucinacions, taquicàrdia, suors, convulsions, problemes a la llengua, esvaïment, ...

Test i anàlisi:

Es fa una història del consum crònic o excessiu de l’alcohol. La història ha de ser obtinguda de la família si la persona afectada és incapaç de contestar a les preguntes. Un reconeixement mèdic fa possible la identificació de problemes físics relacionats amb el consum d’alcohol.

Un examen toxicològic del nivell d’alcohol a la sang confirma la recent ingesta d’alcohol (que no necessàriament confirma un alcoholisme).

També es fan tests de funcionament del fetge incloent GOT, GPT i fosfatases alcalines que es troben anormalment elevades.

Aquesta malaltia també pot alterar els resultats dels següents tests:

• Àcid úric
• Osmolaritat d’orina
• Test de sèrum de magnesi
• Cossos cetònics a l’orina
• Recompte absolut d’eosinòfils