Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

22/11/2008
La cocaïna enganxa cada any més de 45.000 persones

 El 4,5% de les persones que comencen a consumir cocaïna es converteixen a cap d’un any en addictes. Això vol dir que la “coca” enganxa més de 45.000 persones a l’any.

Imatge de complement

 “No hi ha un registre del número d’addictes a la cocaïna a l’Estat. Només estimacions”, diuen fonts de la Delegació del Govern. No obstant, sí que s’ha detectat que creix el nombre de persones que demanen tractament per desenganxar-se, fins el punt que s’ha convertit en la droga que causa un major nombre de peticions per vèncer l’addicció.

Les enquestes són molt reveladores: l’any 2006 el 3% de la població adulta va declarar que havia consumit aquesta droga durant l’últim any, és a dir, quasi un milió de persones; i un altre 1,6% ho va fer l’últim mes , el que suposa mig milió de persones.

Les drogues ben lluny de les persones, les drogues maten, destrueixen famílies, destrueixen el treball, destrueixen la convivència i la societat.

El tabaquisme mata lentament, el 90% de càncers són derivats de tabaquisme.

L’alcoholisme destrueix en primer lloc els valors i convivència de la família, aparta els amics, amb totes les possibilitats de perdre el treball i la personalitat de la persona i de malmetre l’economia de la persona i de la família.

Una recomanació del Sol , que les dones embarassades s’allunyin de tota classe d’addiccions.