Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

29/10/2011
IX NIT LITERARIA I MUSICAL DEL SOL DEL SOLSONÈS

El dissabte 29 d’octubre es va celebrar al Teatre comarcal de Solsona, la novena edició de la nit literària i musical del Sol del Solsonès.

IX NIT LITERARIA Veure galeria

El principal objectiu d’aquest acte lúdic és la implicació dels usuaris del Sol del Solsonès en l’organització i participació d’una festa oberta al públic en general on ells són els principals protagonistes. A mes es pretén difondre la tasca del Sol del Solsonès i sensibilitzar una vegada més a la població de la existència de les malalties mentals i les drogoaddiccions.

Aquest any, vam gaudir de 13 actuacions, que van ser presentades per l’Ester Colell i el Mia Parcerisa. En primer lloc el membre de la junta Mossèn Joan Clos, va donar la benvinguda a l’acte i va agrair la presencia de públic i de les autoritats, per l’absència del president del Sol del Solsonès, Enric Serra per motius de salut.  Els presentadors van donar pas a les actuacions, en primer lloc el Grup Estrany a l’Aparador i Accés Denegat que van oferir dues actuacions cadascú. A continuació el nou grup del Sol del Solsonès, “El Sol Canta” va delectar-nos amb el Noi dels cabells llargs i Serra del Verd, Cardener, Busa i Bastets. El grup de dansa clàssica de l’escola municipal de música va ballar Branderburg. Seguidament el trio de Flautes de l’Àtic va interpretar G-Dur. L’Aldric Cejuela va posar la nota poètica de la nit amb la lectura de tres poemes. La incondicional Leonor Manau, va interpretar Rosó i la Gavina. El Ball de l’Àliga i Czardas de monti, van ser les dues peces que l’acordió del Josep Maria Tristany va fer sonar. Ivan Dach ens va fer gaudir de la seva música amb una peça composada per ell anomenada  l’Univers. Elisa Buil i Josep Cornellà van oferir Summertime i Lascia ch’io pianga. Tot seguit el grup de dansa moderna de l’escola municipal de Música de Solsona ens va fer ballar amb S&M de Riahanna. Roger Mas va cantar Preludi, voleu que vos la cante? I Plus Ultra de Jacint Verdaguer. Finalment va cloure l’acte la Coral Sant Jordi de Catalunya Caixa amb Abril, Maig, Juny, Il Contadino i Corrandes Solsonines. Per finalitzar l’acte, es va fer una entrega de records a tots els participants, elaborats al taller d’artesania ceràmica que es fa al Sol del Solsonès. Els parlaments van anar a càrrec de el president del Consell Comarcal, Joan Solà, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, el diputat Marc Escarré i el director dels serveis territorials de Benestar i Família de Lleida, Joan Ramon Saura. Tots van coincidir en destacar la bona feina que fa el Sol del Solsonès i el compromís que per la seva banda aporten per poder continuar treballant. Agrair des d’aquí la participació de les autoritats, artistes, presentadors, tècnics del teatre, als assistents i a tots els col·laboradors, ja que sense ells aquesta nit màgica no seria possible.

Nota del president del Sol del Solsonès, Enric Serra: Certament no vaig poder estar al costat de tots vosaltres, però si que el meu cor i els meus sentiments hi estaven. Amb poques paraules us agraeixo a tots aquesta generositat que arribeu a expressar amb tots els bons sentiments: als participants, les autoritats, als assistents, als tècnics del teatre, a la gran família del Sol del Solsonès i als mitjans de comunicació. Els valors de les persones en aquests esdeveniments demostren que encara gaudim d’ells.

Les crisis son lamentables perquè repercuteixen en les persones humanes, però la crisis de valors són molt més dures, però jo confio plenament que en el temps que estem passant els tornarem a recuperar, fan falta pel treball, per la família, per saber apreciar-nos uns amb els altres, per respectar-nos, pel diàleg, per la concòrdia, per l’austeritat i sobretot per saber creure, complir i callar. Però no perdem la fe i l’esperança, i amb l’esperit de compartir la responsabilitat entre tots, podem fer moltes coses pel bé de la humanitat.
Amb fe i esperança, fins l’any que bé.