Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

25/10/2007
Xerrada sobre els beneficis de l’exercici físic.

El passat dia 25 d’octubre a la seu del club social del Sol del Solsonès va tenir lloc una xerrada, a càrrec del doctor Antoni Fernández, sobre els beneficis de l’exercici físic. Els assistents varen seguir amb molta atenció per la importància del tema.

Imatge de complement

El Sol del Solsonès felicita al doctor Antoni Fernández i als assistents, que varen sortir molt agraïts.

Us recordem que la propera xerrada serà el dijous dia 17 de novembre a les 19.00h a càrrec de la psicòloga Silvia Gilibets sobre les pors i angoixes dels malalts: “cuidem als cuidadors”.

Escrit del doctor Antoni Fernández sobre els beneficis de l'exercici físic:

BENEFICIS DE L’EXERCICI FÍSIC

L’exercici físic es defineix com l’activitat física voluntaria que requereix alguna o algunes de les nostre qualitats físiques i que està orientada a la millora de la nostra salut i benestar.

Els beneficis de l’exercici sobre la salut són múltiples i ben demostrats: millora el control de la tensió arterial i la capacitat cardiovascular, disminueix la arteriosclerosi, augmenta la capacitat pulmonar, actua com a factor de prevenció de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i de les infeccions respiratòries, permet el control del pes, dels nivells de colesterol i la diabetes, millora el to muscular mantenint la massa òssia i el funcionalisme articular, millora el sistema immunològic que ens defensa de les infeccions i dels càncers, millora la qualitat de vida en les dones que han entrat en la menopausia i actua com un veritable agent antienvelliment evitant l’oxidació del nostre organisme.

A nivell de la salut mental l’exercici físic és un gran estabilitzador de la sintomatologia psiquiàtrica millorant la qualitat de vida dels pacients i actuant com un element d’autoestima i socialització molt important.

L’exercici ha d’ésser adequat i adaptat a cada persona, practicat d’una manera freqüent i regular i si pot ser supervisat per una professional. S’aconsella fer-ho almenys 3 dies a la setmana amb una duració de 30 a 50 minuts.
Caminar, correr, ballar, nedar, anar en bicicleta, cuidar l’hort, fer un esport, són exemples d’exercici físic però també ho és deixar el cotxe a casa o no agafar l’ascensor per pujar escales.