Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

05/02/2009
Missatge d’agraïment d’Enric Serra i Mayà per haver rebut el Premi Signum

Solsona, 30 de gener de 2009

A les 20:30h sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès.

És un moment molt difícil per la meva càrrega emocional. En primer lloc el meu sincer agraïment al president del Consell Comarcal del Solsonès, Sr. Marià Chaure, a la presidenta de la fundació Francesc Ribalta, Sra .Montserrat Cases, a l’alcalde de Solsona, Sr. Xavier Jounou, a Mn. Huguet, a la meva família que està al meu costat, al doctor Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental d’Althaia, al president de la FECAFAMM de Catalunya, Sr. Xavier Trabado, als caps dels serveis de seguretat (Mossos d’Esquadra, Guardia Civil i Policia Local) i a tots els presents.

Imatge de complement

Aquest reconeixement per l’Enric i família significa molt, demano perdó pel dia 19 de desembre, ja que per una sèrie de circumstàncies no vaig poder assistir. Reconec que el canvi de data no és adient per l’aldarull que significa pels organitzadors, Consell Comarcal i Fundació Francesc Ribalta.

Em sento molt agraït però a la vegada molt compromès amb la societat de Solsona i el Solsonès.

Penso molt en la joventut, que és el present i el futur, i els demano que s’allunyin de l’alcoholisme, del tabaquisme, de les drogues i que siguin conscients de conduir amb prudència i precaució els seus cotxes.

Demano també a totes les institucions i responsables polítics que tinguin un diàleg de concòrdia i una bona entesa i comprensió pel bé de tots i d’ells mateixos amb valors compartits.

Els emigrants, tal vegada, si no s’acosten a la nostra cultura i els nostres hàbits , és perquè nosaltres hi tenim part de culpa, podria ser que no ens acostem prou a ells i per tant hem de mirar tots de conviure amb diferents cultures i ser respectuosos amb les diferents ideologies i no donar l’esquena a ningú.

Demano de tot cor que hem de ser sensibles i solidaris amb els malalts, amb els dèbils, amb els necessitats i amb els malalts mentals i les seves famílies.

Estem en una societat canviant i consumista i de molts maltractaments a petits i grans (i també als animals). Jo voldria que cada persona que tingui intenció de cometre una barbaritat o una mala acció esperés i pensés en que hi ha d’altres bons camins a seguir.

La vida és per tots igual, no s’ha de treure la vida d’una altra persona, no a les guerres, però si que dic jo que tenim un camí a seguir que és el de Déu, amb fe i esperança.

La família és un do de la humanitat que tenim tots, val la pena que la família sapiguem conviure amb afecte i estimació. La construcció de la família és l’edifici més important del món. Voldria que la joventut pensés en el present i en el futur.

Pau i amor a tot el món. Una vegada més agraeixo a les autoritats a tots els presents i especialment a la verge Maria Mare de Déu del Claustre, patrona de Solsona, que guardi els seus fills.

Moltes gràcies a tots.

Enric Serra i Mayà