Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

27/11/2008
Xerrada sobre la intel·ligència emocional al Sol del Solsonès

 El dia 27 de Novembre a les 18 hores es va realitzar la xerrada sobre Intel·ligència Emocional a càrrec de Laura Rafart.

Imatge de complement

 Primerament es van definir les emocions com a estats físics, ja que aquestes tenen conseqüències en el nostre cos; per exemple quan estem tristos diem que tenim un nus a la gola. Però a l’hora també aquestes emocions tenen les seves conseqüències psicològiques ja que ens influencien; per exemple quan estem tristos estem abatuts, no tenim ganes de fer res, volem plorar, ...

Hi ha cinc emocions bàsiques: l’amor, l’alegria, la ira, la por i la tristesa.

L'amor es refereix no només a l'entès com una relació sentimental sinó l’amor a la vida, a la creativitat, a la naturalesa ... Aquesta emoció és el motor, ens ajuda a estar motivats i a fer coses que ens fan sentir vius.

L’alegria és una de les emocions que expressem menys de cara a l’altra gent, moltes vegades per por a ferir o a crear una imatge de prepotència. I com més generosos siguem amb la nostra alegria, més en rebrem.

La ira no s’ha de confondre amb la violència, doncs el fet d’estar enfadats no té per què comportar una actitud violenta. Moltes vegades ens guardem aquesta emoció pensant que ja ha passat fins que arriba el punt que esclatem i aleshores si que podem arribar a ser violents i moltes vegades amb les persones menys indicades.

La tristesa és una altra de les emocions que hem d’expressar perquè ens sentirem recolzats i perquè gastem molta energia en reprimir-la, i és la que ens ajuda a mantenir el nostre equilibri.

La por no té per què ser dolenta si no és torna obsessiva. Aquesta por moltes vegades és alerta d’un possible perill i ens pot ajudar a ser cauts.

Ser intel·ligent emocionalment comporta saber canalitzar les nostres emocions i equilibrar la nostra intel·ligència amb aquesta part de nosaltres més emocional. Aquesta és una tasca progressiva i que no s’aconsegueix d’un dia per l’altre.