Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

20/09/2012
XERRADA D’ESCOLA DE FAMILIES

Dijous 20 de setembre, el Doctor psiquiatra Jordi Gimenez-Salinas, ens va oferir una xerrada dins el marc del programa escola de famílies, sota el nom: Joc Patològic i noves addiccions.

Imatge de complement

En primer lloc, va voler diferenciar molt entre el que es considera oci (et distreu, jugues una estona i ho deixes quan vols) i el que ja es considera malaltia (no ho pots deixar, perds la noció del temps, ho fas per evitar problemes..). Així doncs, la ludopatia es pot definir com “ la incapacitat per resistir-se a la temptació de jugar . Es perjudicial per a un mateix o els altres i l’acompanya una sensació de tensió-gratificació abans i després de jugar respectivament”.
A Catalunya pateixen aquesta malaltia vora de 80000 persones, afecta a totes les edats i per sexe els homes dupliquen la proporció de dones.
La manera de detectar-ho es més fàcil des de l’entorn familiar, ja que si la persona afectada redueix les activitats de la vida prèvia, abandona les amistats, té despeses desmesurades, i demana crèdits innecessaris, entre d’altres, poden ser símptomes clars.
El tractament es sobretot psicològic, ja que s’ha de rehabilitar al pacient en quan adquisició de nous hàbits, prevenció de recaigudes, control dels diners… Des del 2005 la Fundació Althaia té una unitat d’atenció al joc patològic i altres addiccions.
Finalment el Dr. Gimenez-Salinas va explicar el perill de les noves tecnologies, ja que amb elles tenim moltes eines i més privacitat per poder adquirir aquesta malaltia.
“Aquest problema no es un vici, es una malaltia”.
Des del Sol del Solsonès, agraïm profundament al Dr. Gimenez-Salinas la seva visita i la seva explicació, ja que sempre es un plaer poder comptar amb ell com a persona i com a professional. Es per això que el president Enric Serra, l’hi va posar la medalla commemorativa dels deu anys del Sol del Solsonès. Amb fe i esperança, tots junts compartim la responsabilitat d’anar seguint els bons camins.