Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

02/01/2017
XERRADA SOBRE EL L’EMPODERAMENT EN SALUT MENTAL

 Dimecres  7 de desembre, la psicòloga Montserrat Martínez ens va oferir la xerrada “L’empoderament en salut mental” dins el programa d’escola de Famílies de Salut Mental Espanya.

 

Imatge de complement

 Ens va explicar els serveis del club social que afavoreixen que, les persones amb problemes de salut mental, aconsegueixin a través del lleure, el treball comunitari i les relacions socials donar força i poder al seu “Yo”. Aquesta intervenció té com a únic protagonista del canvi  la mateixa persona usuària.

També ens va explicar que, per realitzar a aquest pla d’intervenció, s’han de conèixer certs aspectes com els valors, hàbits, fortaleses, emocions, trajectòria de vida i identitat que puguin marcar els seu full de ruta.

Uns dels aspectes que poden afectar a realitzar canvis són l’estigma (identitat devaluada per la societat) i l’autoestigma (autolimitació derivada per l’estigma).

Les conclusions van ser que no hem de pensar en les limitacions sinó en pensar en el que puc fer  nosaltres per nosaltres, es a dir “ El que pots fer tu, fes-ho”.

La xerrada va ser molt participativa perquè es va generar un debat entorn al tema que va tractar i com enfronta cada persona la seva situació.