Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

31/08/2013
V NIT LITERARIA I MUSICAL DEL SOL DEL SOLSONÈS A LA VALL DE LORD.

 El passat dissabte 31 d’agost es va celebrar al Teatre Municipal de Sant Llorenç de Morunys la cinquena edició de la Nit Literària i Musical del Sol del Solsonès, organitzada conjuntament per l’Associació de Jubilats Arcada i el Sol del Solsonès

Imatge de complement

 El principal objectiu d’aquest acte lúdic és la implicació dels usuaris del Sol del Solsonès en l’organització i participació d’una festa oberta al públic en general on ells són els principals protagonistes. A més es pretén difondre la tasca del Sol del Solsonès i sensibilitzar una vegada més a la població pròxima de la existència de les malalties mentals i les drogoaddiccions.

La varietat de l’acte, va fer omplir quasi bé el teatre demostrant així, una vegada més, la solidaritat i la conscienciació del la població dels tres municipis que configuren la Vall de Lord.

En primer lloc la presidenta de l’Associació Arcada, Maria Pintó, va donar la benvinguda a l’acte i va agrair la participació de tots els artistes i col·laboradors. Les presentadores de l’acte Judith Llohis, i Montse Fruitós van donar pas a les actuacions.
En primer lloc la Maria Casas ens va demostra el seu talent quan va recitar el poema “Un bonic racó de món”. Seguidament van intervenir Mª Lluïsa Melet i Serafí Milan interpretant tres cançons de cant acompanyades pel piano de Marina Vallcorba.
L’actuació d’Emilia Drets amb la poesia “La meva Llengua”, la peça “Gironella” amb l’acordió de Josep Casas, el grup del Sol del Solsonès, El Sol Canta, amb “La Serra del Verd” i “Libertad” van omplir l’escenari del teatre fins els següent artistes, en aquest cas Ramona Coma, amb la poesia “Lletra a Dolors” i Joan Muntada que ens va presentar la cançó “Tango-Paradiso” amb el seu acordió.
La nit va anar avançant i Josep Casas ens fa demostrar el seu art amb la poesia “ Cançó de Nadal”.

També vam disfrutar de les tres actuacions que ens van presentar Ariadna i Enric Ribot i de l’actuació de Mª Rosa Gost i Joan Herrada fent un breu recordatori a la poesia femenina catalana.

La part més moguda de la nit va arribar amb Imma Bajona i Gilbert López que ens van presentar Les Majorales d´Ull de Molins ( dansa catalana). Seguidament vam tenir a l’escenari altres protagonistes de la nit: Ernest Marcé amb la poesia “Elionor” de Miquel Martí Pol, Antoni Besora amb “La plaça de Sant Joan”, el Grup de Country i de nou Emilia Drets i Antoni Besora, amb “Un fadrí que es volia casar”. La última actuació va anar a càrrec de la Coral Morunys, dirigida pel director Sr. Climenç, amb dues de les seves cançons del seu joiós repertori.

Desprès de les actuacions, el president del Sol del Solsonès Enric Serra va fer un parlament on va posar èmfasi en la sensibilitat i solidaritat que cada any demostren la bona gent de la Vall de Lord. La diputada Josefina Bernades en representació de la
Diputació de Lleida es va unir a les seves paraules cridant a la conscienciació de la població envers el nostre col·lectiu i valorant l’esforç del Sol del Solsonès. Romà LLohis, regidor de l’ajuntament de Sant Llorenç i en nom de l’alcalde de vila va reforçar el suport i recolzament del consistori vers a la nostra entitat. També vam comptar amb la presència d’altres representants polítics de la Vall com Carme Sampons, regidora de Guixers i Jaume Oriol, en representació de l’ajuntament de la Coma i del rector de Sant Llorenç de Morunys Mossèn Josep Mª Besora. Seguidament es va entregar als participants, per part de les diferents autoritats un obsequi de ceràmica realitzat des del Sol del Solsonès.

Agrair des d’aquí la participació de les autoritats, artistes, presentadors, entitats, assistents, usuaris i a tots els col·laboradors, al tècnic de so Josep Mª Besora i a la persona que va filmar tot l’acte Josep Sala, ja que sense ells aquesta nit màgica no seria possible. Tots amb responsabilitat compartida i seguint els bons camins de la fe i l’esperança, fins l’any que bé, a la VI nit, l’últim dissabte d’agost. Tot va ser una joia de bona gent.

Us oferim el reportatge fotogràfic a continuació.

Ben cordialment,

Enric Serra Mayà. President del Sol del Solsonès.