Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

18/09/2008
15è aniversari de l’associació de salut mental de ponent

 El dia 18 de setembre de 2008 el Sr. President Enric Serra, la secretària de la junta Trinitat Esteve, el fotògraf del Sol Lluís Closa i jo mateixa vam assistir al 15è Aniversari de l’Associació Salut Mental Ponent.

Imatge de complement

 En l’acte va parlar Josep Segarra, actual president de l’associació, el qual va fer un petit repàs a la història i evolució de les associacions de familiars i malalts mentals i a temes relacionats amb les malalties mentals.

Va fer menció entre altres temes al tancament dels “manicomis”, a com els malalts havien de tornar a casa amb famílies que no podien fer-se’n càrrec. Va mencionar també l’aparició dels primers medicaments per a malalties mentals als anys 50’s i com això va millorar notablement la qualitat de vida dels malalts i familiars. Es va fer un apunt sobre l’aparició de les primeres associacions de Salut Mentals a Catalunya als anys ‘80 -a Lleida apareixen una mica més tard, als anys ’90-.

L’ associació de Salut Mental de Ponent es va fundar el 1993 i el 2003 apareix la Brúixola, el club social de l’associació per a la reinserció social.

El Sr. Segarra va voler aprofitar per comentar dues de les línies d’actuació en les que estan treballant:

En promoure associacions que estiguin més properes a les famílies que no visquin a Lleida. 
Continuar treballant en l’associació d’usuaris que van crear. 
Al finalitzar l’acte es van donar guardons als membres fundadors de l’associació, en agraïment a la tasca que han dut a terme.

Des del Sol del Solsonès volem remarcar l’agraïment per aquesta invitació a l’esdeveniment i transmetre les nostres més sinceres felicitacions amb fe i esperança que continuïn seguint aquest bon camí que en definitiva és per millorar la qualitat de vida de la Salut Mental.