Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

09/03/2009
Oficina de Treball de Solsona (OT)

El passat divendres 6 de març, el Sol del Solsonès va acollir una xerrada formativa en matèria laboral a càrrec la Sra. Claustre Viñals, directora de l’Oficina de Treball de Solsona (OT), i la Sra. Carme Riu, encarregada del nou Servei d’Orientació Laboral que es duu a terme a l’OT de Solsona des del passat mes d’octubre.

Imatge de complement

Hi va assistir tot el col•lectiu de l’Associació: els usuaris i usuàries candidats/es a inserció laboral, l’equip tècnic i el Sr. Enric Serra, president del Sol del Solsonès. Aquesta xerrada s’emmarca dins del pla d’inserció laboral “Accepta’ns: volem treballar” que executa el Sol del Solsonès amb el patrocini del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
La Sra. Viñals va explicar el funcionament bàsic de l’oficina, on s’hi troben dos organismes públics ben diferenciats: l’INEM i el SOC. L’INEM és l’organisme dependent de l’Administració de l’Estat que té com a funció principal regular, entre d’altres, les prestacions per situació d’atur. El SOC, dependent de la Generalitat, és el sistema públic per accedir al mercat laboral. Aquest servei ajuda a què demandants d’ocupació i potencials ocupadors (empreses) es trobin. El mitjà per aconseguir-ho és l’oferta d’ocupació. Com va assegurar la Sra. Viñals, aquest sistema és totalment transparent i imparcial. El sistema informàtic SICAS, genera un llistat de candidats per a cada oferta. Les persones de l’OT truquen a aquests candidats per demanar els seu consentiment per enviar el seu currículum a l’empresa sol•licitant. És doncs l’empresa qui fa la selecció del candidat més adient al lloc de treball de tots aquells currículums rebuts. A més, va explicar que moltes d’aquestes ofertes queden difoses en la xarxa del SOC a la seva pàgina d’internet de manera que qualsevol persona pot saber al moment de quines ofertes disposa cada OT.
En quant al Servei d’Orientació, la Sra. Riu va explicar l’entusiasme amb que s’ha acollit aquest nou servei. Amb aquesta nova figura, es pot oferir una atenció més personalitzada i professional a cada candidat mitjançant una entrevista que dura uns 30 minuts. Té com a finalitat orientar l’usuari davant el mercat laboral competitiu. S’estudien els punts forts i febles del currículum i es proposen estratègies per millorar la situació. La Sra. Riu va manifestar que en el moment socioeconòmic actual, aquest servei és molt important donat que hi ha persones que es troben en situació d’atur després d’una experiència de més de 10 anys desenvolupant una mateixa ocupació i no saben com accedir al mercat de treball.
Tot el col•lectiu es va mostrar molt content i participatiu i tant la Sra. Viñals com la Sra. Riu van resoldre els dubtes plantejats. Ambdues van estar molt contentes de poder conèixer amb més profunditat el col•lectiu del Sol del Solsonès. La Sra. Viñals i el Sr. Enric Serra van coincidir en la demanda social “que no hi ha cap ocupació indigna i què l’accés al treball ha de ser igual per a tothom”, cosa que tothom va agrair.
Gràcies a aquesta xerrada el col•lectiu del Sol del Solsonès ha fet un pas endavant en l’adquisició de confiança vers el món laboral ordinari. Això ha estat possible gràcies al tracte proper i humà que, en particular, ofereix l’equip de l’OT de Solsona.
Desitgem que tothom, empreses i organismes, faci confiança de les nostres capacitats com a potencials treballadors. Moltes gràcies!