Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

07/11/2012
Conferencia del PLEAS (Pla d’Atenció a les drogues i promoció de la Salut)

Dimecres 7 de novembre, a la sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès,  es va dur a terme una conferencia dins el marc del PLEAS.

Imatge de complement

En primer lloc, el president del Sol del Solsonès, Enric Serra, va donar la benvinguda als presents i va agrair al Dr. Pere Bonet la seva ajuda constant envers el Sol. Seguidament el coordinador del PLEAS, Antoni Mujal, va fer un breu repàs dels inicis i el que ha estat fins ara el projecte. Aleshores va parlar de la importància de l’autoestima com a factor de protecció en el consum abusiu de drogues i com aquesta hipòtesis serà el centre de les accions que a partir d’ara es duran a terme, ja que a partir dels estudis realitzats s’ha vist que els joves que tenen una millor autoestima, tenen un projecte de vida i això fa que tinguin un consum més racional de les substancies additives, perquè són conscients de les conseqüències. Aquesta línia de treball es posarà en pràctica treballant la percepció de l’èxit i el fracàs, fent orientació personal, acadèmica i professional entre d’altres.  
A continuació el Director de Salut Mental Fundació Althaia (Xarxa Assistencial Universitària de Manresa), Dr. Pere Bonet, ens va parlar dels aspectes socials de l’estrès i la depressió. Va donar molt èmfasi a l’estat de benestar, ja que sense aquest les persones no poden fer front a les exigències de la vida ni treballar en conseqüència de manera productiva. Val a dir que entre el 10-12% d’homes patiran un depressió front el 24% en les dones. Actualment l’ansietat o depressió es la causa que provoca més baixes laborals. En aquest context el Dr. Bonet ens va parlar del síndrome general d’adaptació, el qual fa que una persona pugui manejar d’una manera o un altra una situació. Finalment el Dr. Bonet va donar molta importància a la recuperació dels valors i a l’espiritualitat per tal de poder sortir endavant de la crisi que estem patint en l’actualitat.
Finalment l’Albert Muntada, gerent del Centre Sanitari del Solsonès i en representació del Consell Comarcal del Solsonès, va cloure l’acte fent referencia a les dades i conclusions que s’havien donat a la conferencia i convidant als presents en pensar sobre el tema, ja que més enllà de les drogues, el PLEAS es un projecte de SALUT.
La salut mental a l’abast de tothom i les drogues ben allunyades. Ajuda’ns a ajudar.