Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

30/01/2009
Lliurament del 12è premi Signum a Enric Serra

El lliurament del premi Signum a Enric Serra, guardonat d´aquesta dotzena edició en un ple el passat desembre, a proposta del president, Marià Chaure, i a instàncies de la Fundació Francesc Ribalta, ha tingut lloc avui divendres 30 de gener a les 20.30 hores a la Sala Gòtica del Consell Comarcal.

Imatge de complement

L´acte de lliurament, que s´havia de realitzar, també el passat 19 de desembre, va ser posposat per motius de salut del premiat, tot i que aquell dia es realitzà la sessió extraordinària del Ple Comarcal per prendre l´acord de concedir el premi a Enric Serra i posposar el lliurament fins a la seva recuperació.

Els Premis Signum, són uns guardons instituïts pel Consell Comarcal i la Fundació Francesc Ribalta des de l´any 1997 que s´atorguen anualment a persones i institucions que han destacat per la seva tasca professional, ciutadana, o per la qualitat humana, i que amb la seva acció han contribuït a la millora de la nostra comarca en qualsevol àmbit.

La sala gòtica del Consell Comarcal estava plena de gom a gom. Entre el públic hi havia l'alcalde de Solsona, Xavier Jounou, el president de la FECAFAMM, Xavier Trabado, el director de la Divisió de Salut Mental d'Althaia, el Dr. Pere Bonet Dalmau, part de l'equip tècnic, junta i usuaris del Sol del Solsonès, i representants dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil.

En Marià Chaure, president del Consell Comarcal, ha presentat l´acte. Després d´obrir l´acte ha donat la paraula a la Montserrat Cases, presidenta de la Fundació Francesc Ribalta, la qual ha explicat que la junta es va reunir en diverses ocasions per decidir qui podia ser el guardonat amb el premi Signum, i d´entre els candidats en sobresortia un, pel seu carisma humà, per la seva actitud sempre emprenedora, per la seva entrega social i per la seva llarga trajectòria professional, el qual va ser escollit guanyador. Per unanimitat es va acordar atorgar el premi Signum a Enric Serra i Mayà.

Seguidament en Marià Chaure ha passat a llegir l´acta que es va fer el 19 de desembre d?atorgament del premi Signum 2008 per part del Consell Comarcal del Solsonès.

Seguidament Chaure ha cedit la paraula a Mn. Huguet , el qual ha parlat de l´Enric del Sant Roc, un home altruista i misericordiós amb una forta vinculació amb la política i societat. L´única veritat de l´Enric és fer el bé a la gent i a la ciutat de Solsona. La seva primera gran victòria en l´àmbit social va ser aconseguir que es podés donar metadona a Solsona. La segona gran victòria va ser construir i tirar endavant el Sol del Solsonès. Els inicis van ser molt durs, es tractava realment d´un projecte molt difícil de consolidar que si no hagués estat per la gran tenacitat de l´Enric no s´hauria pogut dur a terme. Actualment el Sol del Solsonès està funcionant molt bé i disposa d´un equip tècnic molt bo. Apart té molts usuaris, socis i col·laboradors i rep el suport del Govern català. Tornant a l´eix central, que és l´Enric del Sant Roc, cal dir que ha tingut sempre la família al seu costat i que té una gran dona que sempre li ha fet costat. Per últim, Mn. Huguet ha assenyalat que després de passar per una perillosa operació podem dir que l´Enric està plenament recuperat.

Després Chaure ha pres la paraula per agrair a l´Enric l´ajut que a donat a la comarca, per entregar-li el premi i per demanar-li que digués unes paraules.

Després de rebre el premi, Serra ha agraït a tothom el fet d?haver-li atorgat el premi Signum. Ell pensa moltes vegades en la joventut i els demana que s´allunyin de determinades coses: l´alcohol, drogues, tabaquisme, ..., que tinguin precaució al conduir. Demana també que totes les institucions polítiques tinguin un diàleg de concòrdia amb valors compartits per tots. Demana de tot cor que siguem sensibles amb els malalts, dèbils, necessitats, amb els familiars, ... Estem en una societat canviant, consumista. La vida és per a tots igual. Tenim un camí a seguir que és el camí de Déu. Ell ha fet tot el que ha fet a la vida perquè realment creu en Déu i se sent cristià. Ha recordat el seu pare, una persona generosa, altruista. Aquest és un valor que el tenim des que som petits. També ha parlat de construir una família, que és l´edifici més gran i més important de la humanitat. Cal transmetre als joves les eines necessàries perquè puguin construir una família.

Seguidament, el Sol del Solsonès ha presentat un reportatge gràfic de l?Enric i En Santi Palma ha llegit una poesia d´Alex González.

Chaure ha tancat l´acte tot convidant a l´audiència a celebrar amb una copa de cava l´entrega del premi Signum a l´Enric.