Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Notícies

24/07/2012
XERRADA: ATENCIÓ A LES MALALTIES CRÒNIQUES

El passat dimarts 24 de juliol l’ assistent social del CAP de Cardona Teresa Pampalona ens va oferir una xerrada sobre l’Atenció a les malalties cròniques, emmarcada dins el programa d’Escola de Famílies

Imatge de complement

Recolzada per les diapositives ens va fer saber les causes de la malaltia crònica, l’impacte que té, que implica tenir una malaltia crònica i els recursos que podem trobar per tal de afrontar-la.
La malaltia crònica ens acompanya  sempre i d’alguna manera interfereix d’alguna forma en la nostra manera de viure.
Les causes poden ser: per factor  hereditari o segons quins estils de vida: abús de substàncies, sedentarisme...
L’impacte que produeix la malaltia és que per un costat ens iguala a un grup que pateix la mateixa malaltia, en segon lloc, la malaltia afecta a tota la família i per últim la malaltia crònica ens apropa a uns límits.
La persona que pateix la malaltia crònica ha de conèixer els seus límits i els ha d’acceptar. Un cop assolit aquest aspecte, la malaltia crònica et deixa triar com vols viure.
Hem de tenir en compte que el fet de tenir una malaltia crònica implica: que hi hagi in tractament, en segon un autocontrol, és a dir, un autoconeixement i en darrer lloc un canvi d’hàbits.
És importantíssim que compartim la malaltia crònica: indiscutiblement amb la família, i també hem d’ utilitzar els recursos que en posa la nostra disposició  l’administració, com també altres recursos alternatius, com per exemple la nostra associació: El Sol del Solsonès.
Així doncs, és important la consciencia i la sensibilitat de la societat. És fonamental la prudència i la perseverança de les persones per aconseguir una millor qualitat de vida en aquestes patologies
Des de el Sol agraïm molt la bona explicació que va portar a terme la Teresa Pampolona, persona molt generosa amb el sol del Solsonès i col·laboradora.