Saltar a continguts

Sol del Solsonès

Navegació

Menú principal

Qui som

Qui som

L’any 2001, l'Enric Serra (fundador de l'associació) i un grup de pares i mares amb fills drogodependents es van començar a reunir perquè es dispenses la metadona al Centre Sanitari del Solsonès, ja que fins ara s’havien de desplaçar fins a ciutats com Berga, Manresa, Terrassa i Lleida. Gràcies aquestes reunions es va poder aconseguir la dispensació de la metadona a Solsona, i alhora va ajudar a què els pares i mares veiessin que calia formar una Associació que recolzés les seves problemàtiques. Aquesta Associació en principi es va anomenar Associació de Pares i Mares contra la Drogodependència.

Però el següent pas va ser que degut a l’increment a Solsona i Comarca de Malalts Mentals i Drogodependents, l’Associació es va veure obligada a reformar els estatuts amb la nova denominació SOL DEL SOLSONÈS. ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS DE MALALTS MENTALS I DROGODEPENDENTS.

Per tant, des de l’Associació es pretenia potenciar el coneixement de la malaltia mental i la drogadicció, ja que en diferents sectors de la població apareix un estigma d’aquestes patologies. Per això, l’Associació volia normalitzar la visió dels ciutadans, és a dir, que assumeixin que les malalties de la ment són tant naturals com les que afecten a d’altres parts del cos humà.

A partir de llavors va posar al servei d’aquest col·lectiu diferents serveis per orientar i donar suport a les famílies que davant de l’aparició de la malaltia mental d’un familiar, es troben aïllades, confoses i amb una gran necessitat d’informació.
A més, de realitzar una tasca de suport, informació i assessorament a les famílies i als malalts mentals i drogodependents, juntament amb una tasca de sensibilització pública i reivindicació dels drets de les persones amb malaltia mental i drogodependència, i a la vegada promoure i gestionar recursos per aquest col·lectiu i els seus familiars.